На шахті в Росії вибух та пожежа постраждали десятки гірників (фото)

Читать на русском
Автор
На вугільній шахті на зміні було понад 280 гірників.
На вугільній шахті на зміні було понад 280 гірників.. Фото newvz.ru/

Інцидент стався у Кемеровській області на шахті "Листвяжна" у місті Білово.

У цій шахті видобувають вугілля. Під землею під час вибуху та подальшого задимлення перебували 287 шахтарів. Госпіталізовано щонайменше 20 осіб. Кількість постраждалих наближається до 40. Факт задимлення підтверджують у видобувній компанії та місцеві правоохоронці.

Прокуратура регіону розпочала перевірку заходів безпеки на шахті.

Інцидент стався на шахті о 8.30 за місцевим часом (за Києвом — 3.30) біля смт Грамотеїнський. Задимленню передував вибух, повідомляють у соцмережах.

Також є дані, що з 29 госпіталізованих – п’ятеро у тяжкому стані. В усіх 40 постраждалих діагностовано отруєння продуктами горіння. Фото надання допомоги гірникам опублікував Телеграм-канал Mash.

Вибух на шахті в Кемеровській області, які постраждали
Медики перевіряють стан здоров’я гірників
Задимлення на шахті у Кемеровській області
На місці працюють медики та співробітники МСЧ Росії

На місці окрім правоохоронців працює воєнізований гірничорятувальний загін. Вони евакуювали і постраждалих та інших гірників із шахти на поверхню. Частина шахтарів все ще перебуває під землею.

UPD: Один гірник загинув.

Вибух на шахті у Росії 25 листопада
Вибух на шахті у Росії 25 листопада

Раніше "Телеграф" писав про дві трагедії, що сталися в українських шахтах. У липні вибух стався на Донеччині на шахті шахтоуправління "Покровське". Тоді загинули щонайменше шість гірників.

У вересні на Луганщині, в окупованій бойовиками частині, у шахті обірвався трос кліті з шахтарями. Повідомлялося про дев’ятьох загиблих — кліть не доїхала до поверхні кілька сотень метрів.