Літак з авіапарку Путіна "інспектував" територію біля кордонів України (мапа)

Читать на русском
Автор
552
Такий літак називають справжнім "пунктом управління"
Такий літак називають справжнім "пунктом управління". Фото rwikipedia.org

По радару видно, що судно було неподалік Харківщини та Луганщини.

У середу, 15 грудня, неподалік східних кордонів України було помічено російський літак із президентського авіапарку — Іл-96-300 ПУ. Остання абревіатура передбачає розшифрування "пункт управління", що робить судно дуже небезпечним противником.

На траєкторію польоту літака Путіна звернули увагу журналісти "Страны".

Полет Іл-96-300 ПУ 15 декабря
Траєкторія польоту Іл-96-300 ПУ

Зазначимо, що Іл-96-300 належить до льотного загону "Росія", який забезпечує пересування глави Росії Володимира Путіна всередині країни та за її межами.

Загалом у повітрі, згідно зі звітами від 15 грудня, судно провело близько чотирьох годин.

Картка польоту Іл-96-300 ПУ
Картка польоту

Намотавши кілька великих кіл біля кордонів Луганської та Харківської областей, воно вирушило до Воронежа, де й здійснило посадку о 14:21 за київським часом.

Іл-96-300 ПУ
Літак кружляв поруч із кордонами України

Додамо, що Іл-96-300 часто називають "літаком судного дня". Все тому, що воно обладнане всіма можливими зручностями та засобами захисту. Прийнято вважати, що з борту літака Путін може не лише зв’язатися з першими главами різних держав, а й натиснути на відому "червону кнопку" — розпочати запуск ядерних ракет.

З якою метою путінський літак знаходився так близько з українськими кордонами і чому намотував навколо них кола, поки що невідомо. Про переміщення судна у росЗМІ не повідомлялося.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що найбільше російських військовослужбовців поблизу кордону з Україною перебувають одразу в декількох напрямках. До речі, воронезьке g одне із них. Також проблеми можуть очікуватися з боку окупованого Криму та Білорусі.