Visa та MasterCard перестануть працювати в росії - подробиці

Читать на русском
Автор
544
Ще дві великі платіжні системи відмовилися працювати на території росії
Ще дві великі платіжні системи відмовилися працювати на території росії. Фото pravda.com

Економічні санкції проти країни-агресора посилюються з кожним днем.

Найпоширеніші у світі платіжні системи Visa та Mastercard заявили про зупинку операцій у росії як відповідь на воєнне вторгнення кривавого диктатора володимира путіна в Україну.

Про це "Телеграф" повідомляє з посиланням на пресрелізи компаній.

Відомо, що обидві платіжні системи вже почали працювати над припиненням операцій на території росії.

У Mastercard додали, що відновлять операції в росії, коли це буде доречно і якщо буде дозволено законом.

У Visa пояснили, що карти випущені в росії, не працюватимуть за її межами. А карти, випущені іноземними фінансовими установами – на території рф.

Варто зазначити, що після відключення цих платіжних систем росіяни не зможуть виконувати взаєморозрахунки між банками у своїй країні. Крім того, це означає, що всі картки Mastercard та Visa перестануть працювати за кордоном та в іноземних інтернет-магазинах. У росії працюватимуть лише ті карти, які були випущені на її території, якщо отримували карту за кордоном — забудьте про неї. Ці картки також не підтримуватимуть більше сервіси Apple Pay, Samsung Pay та Google Pay, хоча вони й до цього оголосили про припинення діяльності на території країни-агресора.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Євросоюз працює над відключенням більшості російських банків від міжнародної платіжності системи SWIFT.