Кадиров збрехав щодо поїздки в Україну: докази

Читать на русском
Автор
1378
Рамзан Кадиров Новина оновлена 20 березня 2022, 21:38
Рамзан Кадиров. Фото twitter.com/ZDE6WuQdGimp6Us

Телефон Кадирова протягом останнього тижня знаходився у Чечні.

Глава Чечні Рамзан Кадиров кілька днів тому стверджував, що прибув в Україну для допомоги російським окупантам, однак це виявилося брехнею. Останній тиждень його телефон не під'єднувався до роумінгу та не покидав меж Грозного.

Про це свідчать дані видання "Українська правда".

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Так, журналісти з джерел в СБУ дізналися, що Кадиров користується двома мобільними номерами та звернулися до українських мобільних операторів. З'ясувалося, що протягом останніх 7 днів ні один з цих номерів не під'єднувався до українських веж зв'язку.

Крім того, представники видання написали Кадирову повідомлення у Telegram від імені журналістки "РИА новости". До повідомлення було прикріплено посилання, яке дозволяє визначити місцеперебування. Це було зроблено саме того дня, коли, зі слів Кадирова, він перебував в Україні та під Києвом.

Кадирову відправили повідомлення з лінком, який дозволяє визначити місцезнаходження
Кадирову відправили повідомлення з лінком, який дозволяє визначити місцезнаходження

Сервіс виявив таку геолокацію Кадирова: Російська Федерація, місто Грозний.

Геолокація Рамзана Кадирова 13 березня
Геолокація Рамзана Кадирова 13 березня

Таким чином можна зробити висновок, що слова Кадирова про те, що він був у Гостомелі під Києвом — ніщо інше, як обман та провокація.

Нагадаємо, що про неправдивість інформації про перебування Кадирова на Київщині свідчило й відео з аеропорту Грозного, де він зустрічав російських політиків 15 березня.