В росії нова масштабна пожежа: горить "космічна столиця" (відео)

Читать на русском
Автор
18199
Пожежу у Корольові видно здалеку
Пожежу у Корольові видно здалеку. Фото focus.ua

Це вже третя масштабна пожежа у росії за два дні

У підмосковному Корольові, який називають "космічною російською столицею", почалася масштабна пожежа, яку можуть спостерігати майже всі жителі міста. При цьому офіційні органи не дають жодної інформації про те, що саме загорілося.

Відео пожежі з'явилися у місцевому Telegram-каналі.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Тривалий час після початку пожежі місцеві органи влади замовчували місце пожежі, а потім у "Корольовському центрі безпеки та цивільної оборони населення" заявили, що "горить дах будівлі в промзоні на Фрунзе". У будівлі проводилися ремонтні роботи, у ході яких стався спалах.

Майже одразу над місцем займання піднявся чорний стовп диму, який було помітно з різних кутків російського Корольова. Місцеві жителі масово ділилися відео пожежі у соцмережах.

Варто зазначити, що у Корольові розташовано дуже багато підприємств космічної та ракетної промисловості росії. Зокрема, РКК "Енергія" ім. С. П. Корольова, корпорація "Тактичне ракетне озброєння", НУО вимірювальної техніки, НДІ Космічних систем ім. А. А. Максимова. Саме тому місто називають "космічною столицею".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що напередодні, 21 квітня, у російській Твері спалахнула масштабна пожежа в будівлі Центрального НДІ військ повітряно-космічної оборони. Причиною пожежі назвали "аварійний режим роботи електромережі", будівля та проводка були дуже старими. Цей інститут брав участь у розробці ракетного комплексу "Іскандер", а також створював системи невидимості літаків Су-27 і Ту-160.