Глава Держдепу зруйнував одну з найголовніших вигадок путіна

Читать на русском
Автор
3281
кривавий лідер рф
кривавий лідер рф. Фото Колаж "Телеграфу"

Держсекретар США стверджує, що питання можливості вступу росії до Альянсу обговорювалося у 90-ті роки, причому не один раз

У 1990-ті роки російська федерація прийняла рішення щодо відмови від пропозиції вступити до НАТО, попри систематичні заклики колишнього президента Сполучених Штатів Америки Білла Клінтона.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Про це у п'ятницю, 20 травня, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, — повідомляє пресцентр Держдепу США.

"Знаєте що? У 1990-х роках про це дійсно говорили (про вступ рф до Альянсу, — ред. редакцією). росіяни вирішили, що це не те, що вони хочуть робити", — повідомив він.

Заява Блінкена, по суті, вкотре руйнує тезу путіна та російської пропаганди про агресивне НАТО, метою якого нібито є постійне розширення та загроза росії.

"НАТО — це оборонний альянс, країни збираються разом, щоб переконатися, що якщо на одну з них нападуть, решта прийдуть і захистять її. Ось у чому його суть. У нього немає агресивних намірів проти росії. Він ніколи не нападав на рф; він не буде нападати на рф. Він не збирається нападати на рф", — пояснив Блінкен.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кривавий диктатор росії володимир путін дізнався про те, що сусідка країни, яку він очолює прийняла рішення вступити до НАТО. російського лідера проінформували про це телефоном.