Біля кордонів України горів російський завод: звинувачують безпілотник (фото, відео)

Читать на русском
Автор
15775
Чорний дим видно за багато кілометрів
Чорний дим видно за багато кілометрів

Навіть у цій пожежі росіяни вже звинувачують українців

У середу, 22 червня, на території рф, невдовзі після загоряння одного з найбільших родовищ газу, почалася чергова пожежа. Цього разу — у Ростовській області, де спалахнув нафтопереробний завод Новошахтинська. За попередніми даними, вогонь розповсюдився територією площею 50 квадратних метрів.

Про це повідомляють різні росЗМІ, передає "Телеграф". Очевидці стверджують, ніби пожежа почалася після скидання невідомого предмета на територію заводу за допомогою безпілотного апарату.

Чому росії не виграти війну проти України?

Відразу зазначимо, що підприємство, яке постраждало від вогню, знаходиться близько до офіційного українського кордону — всього за 20 кілометрів від Луганщини.

Новошахтинськ на карті росії
Новошахтинськ на карті росії

Проте варто розуміти, що атака безпілотника, яку називають причиною пожежі на Новошахтинському нафтопереробному заводі, не могла бути здійснена українськими військовослужбовцями. Хоча б через те, що основна частина Луганщини зараз перебуває в окупації, а найближчі українські позиції відкинуто на десятки кілометрів.

Новошахтинськ карта
Так виглядає зараз реальна відстань між Новошахтинськом та підконтрольною Україні територією

Тим часом, вогонь вже поширився на територію площею 50 квадратних метрів. Швидше за все, горить установка, яка займається переробкою нафти.

До речі, це підприємство було одним із шести, яке раніше належало Віктору Медведчуку та його родині. Законодавство України змусило його як депутата позбутися майна в росії.

Пожежа на заводі Новошахтинськ
Дим дуже темний і густий

Попередньо повідомляється, що пожежа обійшлася без потерпілих та жертв. Займання намагаються локалізувати та загасити місцеві рятувальники.

Попереджаємо: у деяких відео може бути нецензурна лексика (суворо 18+)!

UPD. Станом на 11 годину ранку за Києвом, пожежа була ліквідована.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про сильне загоряння на території військової частини у Брянській області. Перед тим як вогонь спалахнув, місцеві жителі чули гучний вибух.