Ніч у Білгороді була неспокійною: лунали вибухи, а потім почалися пожежі (фото, відео)

Читать на русском
Автор
17941
У деяких районах міста стовп диму був вельми об’ємним
У деяких районах міста стовп диму був вельми об’ємним

Повідомляється про не зовсім вдалу роботу російських засобів ППО

У російському Білгороді, під яким нещодавно розбився бойовий штурмовик окупантів, у ніч з 2 на 3 липня було досить "гучно" і неспокійно. Місцеві жителі повідомляють про звуки вибухів, після яких в окремих районах міста почалися пожежі.

Інформацію передають новинний Telegram-канал "Білгород №1", а також представники місцевої влади. За словами губернатора Білгородської області В’ячеслава Гладкова, попередньо інцидент стався через збиття невідомого літаючого об’єкта засобами протиповітряної оборони міста.

Про перші вибухи стало відомо після третьої години ночі (за київським часом). Жителі повідомляли, що "хлопки" пролунали поблизу місцевого аеропорту. Пізніше було уточнено, що пожежа почалася в одному із приватних будинків на вулиці Маяковського.

Бєлгород вибухи 3.07.2022
Імовірно, момент збиття об’єкта в небі

Дуже багато будівель постраждали від вибухової хвилі — часткових руйнувань зазнали 11 багатоповерхівок. Також п’ять із 39 приватних будинків нібито зруйновано повністю. При цьому в мережі публікуються відео з наслідками вибухів лише з одного із них.

Кажуть, що так виглядає найбільш постраждалий будинок у приватному секторі
Бєлгород вибухи 3.07.2022
У багатьох багатоповерхівках повилітали вікна

Варто зазначити, що сам губернатор області повідомляв попередню інформацію про роботу засобів ППО, а не пряме влучання снаряда. Виходить, росіяни настільки невдало відпрацювали за повітряною метою, що завдали непоправної шкоди місцевій інфраструктурі.

Бєлгород вибухи 3.07.2022
Так дим початково піднімався над Білгородом

Надходить й інформація про жертв. За заявами того ж В’ячеслава Гладкова, троє мешканців Білгорода вважаються загиблими, ще четверо мають статус постраждалих. Двох людей довелося госпіталізувати — чоловіка та 10-річну дитину. Перший перебуває у вельми важкому стані.

Також пожежі фіксувалися і в інших районах Білгорода, проте причина їх не уточнювалася.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що останні серйозні вибухи мешканці Білгородщини чули ще на початку червня. Тоді всю провину скинули на "людський фактор", через який нібито сталася пожежа.