росія отримує доходів більше, ніж витрачає на війну: хто головний "спонсор" агресора

Читать на русском
Автор
9362
Доходи рф сягнули рекордних сум на останні пів року
Доходи рф сягнули рекордних сум на останні пів року

ФРН виявилася постійним клієнтом росії

Попри величезні витрати на війну в Україні, росія все ж отримує рекордні доходи від викопного палива, які значно перевищують її розходи на бойові дії. Одним з постійних клієнтів є Німеччина.

Як пише видання Spiegel Wirtschaft, посилаючись на один з останніх аналізів експерті фінського Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), доходи російської федерації від експорту викопної енергії за пів року війни в Україні суттєво перевищили витрати на бойові дії. Загальний дохід рф за шість місяців повномасштабного вторгнення склав 158 мільярдів євро. Згідно з іншими спостереженнями, вартість війни станом по закінченню шостого місяця війни оцінюється в сто мільярдів євро.

Також зазначається, що в період з 24 лютого по 24 серпня 2022 року, аналіз показав, що країни Європейського союзу стали найбільшими покупцями поставок з 85 мільярдами євро.За ними Китай — 35 мільярдів євро.

Що стосується Німеччини, то ця країна стала другим за величиною покупцем російського викопного палива у світі, одразу після Китаю.

"Щоб боротися з цим, уряди повинні запровадити тарифи або обмеження цін на імпорт з росії та прискорити заходи з енергозбереження. Перш за все, необхідно скоротити споживання нафти і газу "шляхом прискорення використання чистої енергії та електрифікації за допомогою теплових насосів і електромобілів", — пояснив аналітик Лаурі Міллівірта

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російська федерація, котра вже 195 днів поспіль веде повномасштабну війну проти українців, знайшла, у кого зможе купити зброю здійснення для своїх воєнних злочинів на українських землях.