путін у розмові з Шольцем наскаржився на Україну та "пояснив" масовані удари

Читать на русском
Автор
7851
Олаф Шольц та владимир путін
Олаф Шольц та владимир путін. Фото Слово і діло

У кремлі розповіли про розмову путіна із Шольцем

Президент росії володимир путін провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. За словами Москви, розмова відбулася з ініціативи німецької сторони.

Як розповіли у кремлі, путін і Шольц обговорювали різні аспекти ситуації навколо України. Повідомляється, що під час розмови російський диктатор закликав Шольца переглянути підходи Німеччини у контексті українських подій. Також путін поскаржився на те, що політична та фінансова підтримка України нібито призводить до того, що наша країна відкидає ідею переговорів.

Масовані ракетні обстріли в кремлі спробували пояснити тим, що вони стали вимушеною реакцією у відповідь росії на "провокації" Києва.

"Було відзначено, що російські Збройні Сили довгий час утримувалися від точкових ракетних ударів по певних цілях на території України, але тепер такі заходи стали вимушеною і неминучою реакцією у відповідь на провокаційні атаки Києва проти цивільної інфраструктури росії, включаючи Кримський міст і об’єкти енергетики", - заявили у кремлі.

Також, згідно з повідомленням на сайті президента росії, у розмові були порушені питання реалізації стамбульських домовленостей від 22 липня про вивезення українського зерна з чорноморських портів та експорту продовольства та добрив з росії.

"Акцентовано необхідність сумлінного комплексного виконання "зернової угоди", що передбачає усунення всіх бар’єрів і для російських поставок", — кажуть у кремлі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що спроби шляху пояснити анексію українських територій підняли на сміх у мережі.

Також ми повідомляли про те, що путін на зустрічі з матерями російських "мобиків" видав черговий шалений фейк про ЗСУ.