У московському аеропорту впав урядовий вертоліт: що відомо

Читать на русском
Автор
3605
Вертоліт Мі-8
Вертоліт Мі-8. Фото warfor.me

Дані щодо постраждалих в результаті інциденту різняться

В московському аеропорту "Внуково" зазнав аварії вертоліт Мі-8, який належить до спеціального льотного загону (СЛЗ) "росія", що підпорядковується управлінню справами президента рф. За даними росЗМІ, в результаті авіакатастрофи постраждали кілька людей, однак пропагандисти вже за звичною схемою цю інформацію спростовують.

Так, за даними Тelegram-каналу Baza, літальний апарат СЛЗ "росія" на момент здійснення посадки на одну зі смуг летовища у "Внуково" вдарився об землю хвостовою частиною, після чого вертоліт довелося відбуксирувати на стоянку. Згідно з попередніми даними, постраждалих нема.

Таку ж інформацію РИА "Новости" розповіли й джерела, наближені до керівництва країни, зазначивши, що вертоліт спецзагону "росія" отримав у "Внуково" пошкодження рульового гвинта ще до зльоту, тому через інцидент ніхто з пасажирів, які перебували на борту, травм не зазнав.

Водночас інші джерела, зокрема "Інтерфакс", пише, що постраждалі в результаті недолугої посадки урядового Мі-8 все ж є:

Варто додати, що спеціальний льотний загін "росія" є підприємством, яке займається забезпеченням перевезень посадових осіб росії та інших важливих осіб спецслужб рф або вс рф. Постійною базою СЛЗ є спеціальний урядовий термінал "Внуково-2".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у столиці Бурятії при посадці розбився вертоліт Мі-17. В результаті авіакатастрофи, котра сталася за кілька тижнів до Нового року, загинули три члени екіпажу.