У росіян паніка: Санкт-Петербург закрив аеропорт через невідомий літальний апарат (оновлено)

Читать на русском
Автор
7891
Пулково не приймає літаки
Пулково не приймає літаки. Фото Колаж "Телеграфу"

У небо піднято авіацію

У Санкт-Петербурзі закрили 200 квадратних кілометрів повітряного простору. Аеропорт Пулково тимчасово не приймає літаки.

Як повідомляє Telegram-канал Baza, сьогодні вранці, 28 лютого, у небі над містом було помічено невідомий летючий об’єкт. Після чого в Санкт-Петербурзі було запроваджено план "Ковер", а в небо підняли винищувачі.

Зазначимо, що план "Ковер" у Росії вводять у разі незаконного перетину кордону, а також при появі в повітряному просторі невідомих летючих об’єктів.

За даними сервісу Flightradar24, у небі над містом зараз нема жодного цивільного літака.

Вони переведені в режим очікування. Ті рейси, маршрут яких проходить через Санкт-Петербург, розвертають і завертають у повітрі.

За даними "Бази", повітряний простір над Санкт-Петербургом буде закрито до 13:00 28 лютого. Практично всі рейси на табло в аеропорту Пулково зараз світяться із затримкою.

Водночас ще один Telegram-канал пише про те, що в аеропорту Пулково оголошено затримку рейсів до 12 годин. На цей час аеропорт та його служба працюють у штатному режимі. Інформації про сьогоднішній інцидент від російської влади нема.

На офіційній сторінці аеропорту Пулково також коментують ситуацію. Тому в коментарях під останньою посадою пресслужби почали з’являтися запитання від росіян про те, що сталося.

Як передає "Фонтанка", летючий об’єкт було виявлено на відстані 160-200 км від міста. Зазначається, що таку інформацію Міністерство оборони рф своїми каналами повідомило в службу Пулково. Небо зараз закрите через невідомий летючий об’єкт.

Близько 11:00 за Києвом з'явилося повідомлення про те, що план "Ковер" у Санкт-Петербурзі було скасовано. Небо над містом відкривають. Авіаперельоти відновлять найближчим часом.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч на 28 лютого в Туапсе Краснодарського краю рф на нафтобазі "Роснефти" сталася масштабна пожежа. Важливо зазначити, що пожежі передували вибухи. Причиною цього могли стати два безпілотники, які пошкодили будівлю.