У росії підірвали автомобіль із відомим пропагандистом

Читать на русском
Автор
3525
Вибух елітного автомобіля пропагандиста
Вибух елітного автомобіля пропагандиста. Фото sud.ua

Партизани вже взяли відповідальність за підрив автівки на себе

Неподалік Нижнього Новгорода (росія) невідомі підірвали елітний автомобіль Audi Q7, на якому пересувався відомий письменник, ексдепутат держдуми рф, пропагандист Захар Прилєпін. Попередньо відомо, що результаті вибуху водій транспортного засобу загинув миттєво, а Прилєпін отримав серйозні поранення — у нього травмовані ноги. Також зазначається, що у машині з письменником була і його донька.

Про це у суботу, 6 травня, повідомив проросійський Telegram-канал "раньше всех. ну почти", зазначивши, що вибуховий пристрій знаходився під капотом машини. За даними джерела Shot, загальна вага вибухівки — не менше 2,5 кілограмів у тротиловому еквіваленті

Водночас AteoBreaking інформує, що від вибуху невідомого предмету, який був закріплений на автівці пропагандиста, у Прилєпіна зламана одна нога, іншу — відірвало. Наразі за його життя борються медики.

Попередньо, письменник повертався до москви з території "ЛДНР". У Нижньогородській області він зупинився на перекус, а коли повернувся, автомобіль продовжив рух і раптово вибухнув.

Водночас за даними Telegram-каналу Readovka, у машині із Захаром Прилепіним могла перебувати і його донька, однак її нібито встигли висадити з машини ще до того, як спрацював вибуховий пристрій. Також зазначається, що загиблий водій, на ім'я Олександр, був близьким другом російського ексдепутата.

Наразі на автодорогах Нижньогородської області встановлені блокпости. Співробітники поліції перевіряють всі автомобілі, що проїжджають повз.

Варто також зазначити, що відповідальність за замах на Прилепіна нібито взяла на себе організація "Атеш" (військовий партизанський рух на тимчасово окупованих територіях України). Інформація про це з'явилась у їхньому Telegram.

"Прилепін. Рух "АТЕШ" полював на Прилепіна з початку року. Його дістали. Все лише починається для р*шистів. Захар Прілєпін був хр*новим письменником, та й як людина погань. Було відчуття, що його рано чи пізно підірвуть. Ось прям як відчували. І збулося — їхав своєю козирною Audi Q7 до родичів у Нижній Новгород. Але їхав не сам, а із сюрпризом на днище автомобіля. Сюрприз спрацював. Захар у лікарні. Наші прогнози завжди збуваються, тому що ми не лише говоримо, а й робимо", — йдеться у публікації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на Херсонщині на міні підірвався відомий активіст партії "справедлива росія – за правду", пропагандист сергій тветинський.