Ранок починається не з кави: під Москвою чули кілька гучних вибухів (відео) - оновлено

Читать на русском
Автор
2955
Безпілотникам майже вдалося дістатися до російської столиці
Безпілотникам майже вдалося дістатися до російської столиці. Фото Колаж "Телеграфу"

Гучно було також і в Калузькій області

У російському Підмосков'ї вранці 4 липня було досить гучно — за повідомленнями місцевих ЗМІ, у селищі Нова Москва спрацювали системи протиповітряної оборони. Жителі стверджують, що чули кілька доволі серйозних вибухів, після чого в небі вдалося зафіксувати характерні хмарки диму.

Деталі повідомляє Telegram-канал Baza. За наявними даними, російська ППО спрацювала у кількох кілометрах від знаменитої МКАД. Це означає, що до безпосередньо густонаселених районів саме Москви дронам лишалося не так і багато.

UPD. Міноборони рф заявило, що всього Підмосков'я атакували п'ять БПЛА — чотири із них збили у Новій Москві, ще один — у Одинцовському районі. Без постраждалих і руйнувань.

Окремо зазначається, що два дрони були помічені і також ліквідовані неподалік аеропорту Внуково. Наразі аеропорт уже відновив роботу в штатному режимі.

Нова Москва карта
Нова Москва на карті

При цьому про постраждалих через падіння уламків, на жаль, не повідомляється. Цікаво, що за даними іншого джерела, "впольованих" БПЛА все ж було два.

Також було зафіксовано кілька вибухів у селі Акіньшино.

Акіньшино Москва карта
Акіньшино на карті

Цікаво, що через атаку дронів тимчасово затримується кілька рейсів у аеропорті Внуково.

Також російське агенство ТАСС із посиланням на екстрені служби інформує, що невідомий безпілотник також було збито у Калузькій області. Про ймовірні наслідки даних немає.

Зазначимо, що за останні кілька тижнів це перше повідомлення про дрони у Підмосков'ї. Однак навіть без таких "вітань" у російській столиці продовжують спалахувати пожежі. Одне із масштабних загорянь у московському Чертаново не могли загасити звичайними засобами, тож довелося навіть підключати спеціальний гелікоптер.