"У нас відкривається новий фронт" - Лукашенко заговорив про Україну військовою термінологією

Читать на русском
Автор
Олександр Лукашенко боїться конфронтації сусідніх країн
Олександр Лукашенко боїться конфронтації сусідніх країн. Фото ria.ru

Лукашенко нагадав про білоруських втікачів, які створюють в Україні навчально-тренувальні табори.

Невизнаний міжнародною спільнотою президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про несприятливу ситуацію у сусідніх державах та побоювання щодо їх конфронтації щодо республіки.

Про це в понеділок, 27 вересня, повідомляє "БЕЛТА".

Відповідна заява з вуст Лукашенка пролунала під час прийому керівників силового блоку з доповіддю про нинішню ситуацію на кордоні держави. Лукашенко закликав керівників силових органів звертати увагу не лише на мігрантів, а й на питання оборони. 

"Ситуація в суміжних державах для нас несприятлива. Більш того, керівництво цих країн взяло курс на конфронтацію з Білоруссю", — каже невизнаний міжнародною спільнотою президент.

Також Лукашенко зазначив, що на кордоні Польщі з республікою готуються цілі військові корпуси. 

"Це ж не проти Німеччини розгортаються ці війська", - каже Лукашенко, вказуючи на те, що дії направлені на Білорусь.

Також він зазначає, що подібну позицію займає Литва, котра намагається показати НАТО і США свою відданість.

"Але найсумніше — це Україна. У нас відкривається новий, по-старому кажучи, фронт", — каже невизнаний президент Білорусі.

Він відзначає, що багато жителів республіки втекли в Україну і тепер створюють там навчально-тренувальні табори, де, на думку Лукашенка, навчають втікачів (і не тільки) боротьбі проти Білорусі. 

Також він заявив, що українські прикордонники самі знаходять схованки зі зброєю біля кордону з Білоруссю.  

"Якщо ці тайники для заходів на території України, то їх не треба тягти до нашого кордону. Вони б сховали десь в іншому місці. Ми бачимо ознаки непристойних дій у відношенні Білорусі", - заявив Лукашенко.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Білорусь вирішила закупити в Росії військової техніки на один млрд доларів, побоюючись неукріпленого кордону з Україною.