Раптово помер один із головних міністрів лукашенка

Читать на русском
Автор
8842
Володимир Макей
Володимир Макей. Фото belrynok.by

Чиновнику було 64 роки

У суботу, 26 листопада, стало відомо про смерть Володимира Макея — міністра закордонних справ Білорусі, який був одним із ключових функціонерів режиму білоруського диктатора олександра лукашенка, на якого чекає міжнародний трибунал.

Про смерть глави зовнішньополітичного відомства Білорусі повідомляє інформаційне агентство БелТА (Білоруське телеграфне агентство) з посиланням на прессекретаря МЗС Білорусі Анатолія Глаза.

Причини раптової смерті головного білоруського дипломата наразі не називаються. Володимиру Макеєві було 64 роки.

Як пише "Страна", Глаз заявив, що ще вчора, 25 листопада, Макей обговорював робочі плани на тиждень.

"Кілька годин тому раптово помер. Нічого не віщувало. Велика втрата для всіх нас", — наводить слова прессекретаря видання.

Зазначимо, що 25 листопада МЗС Білорусі повідомляло про зустріч Макея з представником Ватикану, а в понеділок, 28 листопада, він мав зустрітися з главою російського МЗС сергієм лавровим.

Володимир Макей з 2000 до 2008 року працював помічником президента Білорусі лукашенка. У 2008 році його призначили главою адміністрації президента, він обіймав цю посаду до 2012 року, після чого був призначений міністром закордонних справ і обіймав цю посаду по теперішній час.