Байден оголосив про другий за місяць пакет військової допомоги Україні: буде артилерія і не тільки

Читать на русском
Автор
952
Джо Байден виділив черговий пакет допомоги для України
Джо Байден виділив черговий пакет допомоги для України. Фото golosameriki.com

З початку війни США виділили Україні 3,4 мільярда доларів.

Президент США Джозеф Байден у четвер, 21 квітня, оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на 800 мільйонів доларів. До нього увійде важка артилерія, 144 тисячі снарядів та безпілотники.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Повідомляється, що в новий пакет допомоги для України увійде озброєння на суму 800 млн. доларів — приблизно стільки ж США виділили для України в попередньому пакеті минулого тижня. Таким чином, військова допомога від американської сторони складе понад 3 млрд. доларів.

Також Байден заявив про виділення 500 мільйонів доларів для України у якості економічної допомоги. Крім цього, американський лідер анонсував програму "Об’єднуйтесь для України", яка дозволить українським біженцям емігрувати з Європи до США за спрощеною процедурою та перебуває там до двох років. Це стане можливо, якщо громадяни України зможуть підтвердити наявність у США особи, яка готова надати їм фінансову підтримку.

Крім того, уряд США ввів заборону для морських суден, пов’язаних з Росією, на вхід до американських портів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що США пообіцяли найближчими днями передати українським захисникам 155-мм гаубиці, а також навчити інструкторів ЗСУ їх ефективного застосування, оскільки такий калібр в армії нашої країни не використовується.