40 мільярдів для України: Байден поставив свій підпис

Читать на русском
Автор
1109
Джо Байден
Джо Байден. Фото УНН

Раніше Сенат 86 голосами "за" підтримав виділення Україні додаткової допомоги для протистояння країні-агресору

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час візиту до Південної Кореї підписав законопроєкт щодо виділення Україні фінансової допомоги в сумі 40 мільярдів доларів. Кошти будуть спрямовані на військові, економічні та гуманітарні цілі.

Про це у суботу, 21 травня, повідомили на офіційному сайті Білого дому.

Як повідомляють у представництві американського лідера, в рамках схваленого законопроєкту передбачається виділення Україні чергового пакету військової допомоги на загальну суму у 20 мільярдів доларів. Трохи більше 8 мільярдів доларів Київ отримає у вигляді загальної економічної підтримки і близько 5-ти — задля вирішення проблем із потенційною нестачею продовольства. Окрім того, до вказаного пакету увійде підтримка в розмірі одного мільярду доларів для біженців з гарячих точок, де ведуться бойові дії.

Варто відзначити, що згідно з даними видання The Washington Post, які були оприлюднені напередодні, у ці 40 мільярдів допомоги Києву повинні були увійти довгоочікувані сучасні американських систем протиповітряної оборони Patriot. Проте ця інформація була спростована головою фракції "Слуга народу" та членом української переговорної делегації Давидом Арахамією, який заявив, що "поки що це не підтверджується".

Пост про ППО для України
Публікація з коментарем Давида Арахамії

Раніше "Телеграф" повідомляв, що крім підтриманого Сенатом пакету допомоги у 40 млрд доларів, США планують надати Україні військову допомогу на 100 млн доларів. Новий пакет, який Київ може отримати вже найближчим часом включатиме в себе важливе озброєння та обладнання для протистояння ворогу з росії.