Байден порадував Україну: США дадуть дуже важливу зброю

Читать на русском
Автор
19131
Президент Джо  Байден
Президент Джо Байден

Байден анонсував новий пакет допомоги Україні

Сполучені Штати Америки, які на систематичній основі допомагають Україні у протистоянні кривавій росії, вже найближчими днями виділять Києву новий пакет військової допомоги на 800 млн доларів. Він включатиме засоби протиповітряної оборони (ППО), потужну артилерію та радари.

Про це президент Джо Байден заявив на пресконференції за підсумками саміту НАТО, — передає Європейська правда". За його словами, з моменту, коли він очолив країну на посаді американського лідера, США надали Україні військову допомогу на 7 млрд доларів.

"Найближчими днями ми плануємо оголосити про виділення Україні (оборонної допомоги на суму) понад 800 мільйонів доларів, включаючи просунуті системи ППО, додаткові артилерію та боєприпаси, контрбатарейні радари, додаткові боєприпаси для вже переданих Україні реактивних систем залпового вогню", — заявив він.

Наостанок американський лідер додав, що Україна також найближчим часом отримає ще більше установок HIMARS від інших країн-учасників НАТО.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Сполучених Штатах Америки сумніваються, що Україні вдасться повернути всі території, котрі захопила кривава росія. Попри це наголошують, що допомагатимуть Києву, відправляючи зброю, стільки, скільки він того потребуватиме.