США послабили санкції проти росії: що дозволили агресору

Читать на русском
Автор
1647
рф матиме змогу торгувати деякими товарами з США
рф матиме змогу торгувати деякими товарами з США

Штати частково пом'якшили санкції проти країни-агресора

США надали дозвіл деяким своїм компаніям вести торгівлю з росією при умові, що угоди стосуються деяких категорій товарів.

Як у п'ятницю, 15 липня, повідомили у пресслужбі американського Міністерства фінансів, санкційні обмеження були скасовані з торгівлі харчовими продуктами, насінням, добривами, репродуктивним матеріалом для вирощування тварин, ліками й медичним обладнанням.

Крім того, у "Мінфіні" дали пояснення щодо застосування санкцій проти російської федерації у сфері телекомунікацій та інтернет-технологій, а також фінансових послуг. Водночас у відомстві відзначили, що не забороняли росії експортувати сільськогосподарську продукцію та добрива.

"США не запроваджували санкцій щодо виробництва, виготовлення, продажу або транспортування сільськогосподарських товарів (зокрема й добрив), сільгоспобладнання та ліків, пов'язаних із росією", – зазначається в тексті повідомлення.

Також відомо, що в рамках окремої генеральної ліцензії Сполучених Штатів було дозволено здійснювати транзакції з групою компаній SEFE Securing Energy for Europe GmbH (колишньої дочірньої фірми "Газпрому" рф Gazprom Germania GmbH) до 16 грудня.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Канада заявила про готовність збільшити санкційний тиск на ключові сфери економіки російської федерації. Зокрема, обмеження розповсюджуватимуться на нафтовий, газовий, хімічний і виробничий сектори.