Суперяхту російського мільярдера хочуть конфіскувати та продати у США: гроші можуть передати Україні

Читать на русском
Автор
8564
Яхта Amadea
Яхта Amadea

Яхта знаходиться в Сан-Дієго

У США мають намір конфіскувати яхту Amadea, яка, як вважається, належить російському олігарху Сулейману Керімову.

Як інформує Sky News, відповідна скарга була подана до федерального суду Манхеттена, чим започаткувала судовий розгляд щодо конфіскації судна, який зараз знаходиться в Сан-Дієго.

Як відомо, 106-метрове судно Amadea було конфісковано владою Фіджі в травні 2022 року за ордером США, тоді через початок російського вторгнення багато олігархів потрапили під санкції, а їхні дорогі яхти були заблоковані в портах по всьому світу.

Мін’юст США запевняє, що Керімов купив яхту в 2021 році з порушенням санкційного режиму, а потім отримав понад 1 мільйон доларів на утримання через американські фінансові установи.

При цьому адвокати власника Amadea, компанії Millemarin Investments, раніше повідомили суд на Фіджі, що яхта належала не Керімову, а Едуарду Худайнатову, російському олігарху, до якого не були застосовані санкції.

Очікується, що якщо США виграють справу, судно буде продано з аукціону, а гроші передані Україні. Вартість яхти оцінюється у 300 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про найдорожчі яхти, конфісковані у російських олігархів і топчиновників з початку масштабної війни проти України.