"Трампісти" не пропустили: прихильник України вибув із гонки за крісло спікера Конгресу

Читать на русском
Автор
1447
Том Еммер
Том Еммер

Серіал із виборами нового спікера Конгресу триває

Кандидат на посаду спікера Конгресу від республіканської партії Том Еммер зняв свою кандидатуру через сильний опір ультраправого крила партії.

Як інформують CNN та The Washington Post з посиланням на свої джерела, Еммер зняв кандидатуру після того, як стало зрозуміло, що "трампісти" не дозволять йому перемогти під час двопартійного голосування.

Очікується, що тепер партія збереться на новий закритий форум кандидатів, який запланований на 18.00 за східним часом США (2.00 за Києвом).

Його однопартієць Ленс Гуден повідомив, що рішення Еммера зустріли овації, але тепер буде взято коротку перерву і нарада пройде з початку.

"Це величезна невдача, але ми настільки звикли до невдач, що одна невдача не здається гіршою за іншу", — сказав він.

Еммер вважався ідеальною кандидатурою для України, оскільки той є непохитним прихильником надання допомоги та підтримував її у всіх важливих голосуваннях. Водночас його часто критикували прихильники колишнього президента Дональда Трампа, називаючи його ставлення "недостатньо поважним"

Нагадаємо, раніше Конгрес проголосував за ухвалення закону про бюджет на 45 днів, з якого з ініціативи попереднього спікера Кевіна Маккарті виключили питання щодо допомоги Україні. Закон був прийнятий за підтримки демократичної партії, що закликало критику у "трампістів", які і ініціювали відставку спікера. Конгрес призначив тимчасовим речником республіканця Патріка Макгенрі.