"Мама міцно молилася": уламок гранати влучив українському бійцю в груди, але дивом не пробив їх (фото)

Читать на русском
Автор
770
Новий обстріл на Донбасі міг коштувати життя нашому бійцю
Новий обстріл на Донбасі міг коштувати життя нашому бійцю. Фото Колаж "Телеграфу"

Окупанти завдали удару з повітря, обстрілявши КПВВ "Гнутове"

У середу, 2 лютого, проросійські бойовики обстріляли контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду "Гнутове" в Донецькій області. Дивом ніхто не постраждав: одного з українських військових могло поранити, проте його врятував від уламка гранати металевий жетон.

Як розповіли у штабі Операції об’єднаних сил, обстріл стався вранці близько 8:30. Окупанти запустили безпілотник, який скинув постріл ВОГ. Наслідки розриву гранати можна побачити на фото.

Обстрел КПВВ Гнутово
Наслідки обстрілу бойовиків на Донбасі

На щастя, ніхто з військових внаслідок атаки на КПВВ не постраждав. Хоча уламок міг прилетіти в груди бійцю, який дивом уцілів завдяки металевому жетону, що прийняв удар на себе.

Обстрел на Донбассе
Осколок прилетів до грудей, проте військового врятував жетон

В ООС кажуть, що подібні обстріли є доказом того, що "ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та відверто нехтує вимогами Міжнародного гуманітарного права під час бойових дій". У коментарях же українці бажають нашим захисникам міцного здоров’я та дякують їхнім матерям, які міцно моляться за наших хлопців у гарячій точці.

Обстрел КПВВ на Донбассе
"Мама міцно молилася" — пишуть українці після обстрілу
Донбасс
Реакція українців

Нагадаємо, ветеран АТО, актор, начальник військового відділу благодійного фонду допомоги армії "Повернися живим" Андрій Римарук пояснив "Телеграфу" помітне зменшення обстрілів на Донбасі з боку бойовиків.