В Україні можуть знизити пенсію, правда не всім – що вигадали у ПФУ

Читать на русском
Автор
47201
Українцям можуть знизити пенсії
Українцям можуть знизити пенсії. Фото telegraf.com.ua

За підсумками липня виявилася одна тривожна тенденція

За підсумками липня Пенсійний фонд України завершив виплату пенсії, на що було направлено на 1 млрд грн менше, ніж було виплачено у червні. Парадоксально, але при цьому з 1 липня низка пенсіонерів отримала підвищення пенсії.

Якщо війна в Україні затягнеться і буде необхідно забезпечувати лише базові потреби пенсіонерів, солідарні пенсії можуть зрівняти для всіх одержувачів, повідомляє видання "На пенсії".

Зазначається також, що при вирівнюванні відзнаки у сумі пенсії будуть мінімальними. Починати бояться за свої кошти поки що рано — з виплатами проблем немає, їх навіть підвищують — на осінь та зиму заплановано ще два зростання сум. Гроші для виплат знайдуть навіть якщо доведеться брати безпосередньо з держбюджету, зазначає видання.

Українським пенсіонерам з першого липня перерахували частину виплат через підвищення прожиткового мінімуму. Таким чином, середній розмір пенсії досяг 4,4 тисячі гривень. При цьому майже в половини пенсіонерів дохід від держави не дотягує і до 3 тисяч гривень, тоді як у більш ніж 700 тисяч осіб виплати перевищують 10 тисяч гривень.

Тим часом для одержувачів пенсійних виплат вже доступний цілий список онлайн-послуг.