Пенсій у серпні більше не буде – ПФУ припинив виплати

Читать на русском
Автор
182644
ПФУ переказав усі гроші на виплату пенсій
ПФУ переказав усі гроші на виплату пенсій. Фото Телеграф

Пенсійний фонд більше не фінансуватиме виплату пенсій у серпні

Пенсійний фонд України заявив про припинення пенсійних виплат за серпень, заплативши 51,4 млрд. грн., ПФУ перестав фінансувати виплату пенсій.

Про це йдеться на сторінці у Facebook Фонду. За даними чиновників ПФУ, за серпень було виплачено понад 51 мільярд гривень, з яких 41 мільярд уже виплатили через банки, а решту "Укрпошти" продовжує виплачувати.

Втім, пенсіонерам не варто хвилюватися, хоча до кінця місяця ще 5 днів, всі пенсійні платежі українці в серпні отримають у повному обсязі, тому що ПФУ переклав фінансування авансом, тож ні затримок у виплатах, ні відсутності виплат чекати не варто.

Незважаючи на непросту фінансову ситуацію через російську агресію, за словами міністра соціальної політики України Оксани Жолнович, соціальні виплати перебувають на другому місці після оборони у списку пріоритетності фінансування з держбюджету. До кінця року на ці виплати додатково було спрямовано 32,2 млрд грн.

Також міністр повідомила, що одразу 3 категорії українських пенсіонерів можуть зможуть самостійно підвищувати свої соціальні виплати та платити ЄСП, що дозволить збільшити пенсію. Кабмін планує зробити цю послугу дистанційною.