Грози, град та шквали: осінь покаже характер першого ж дня, пощастить лише одному регіону

Читать на русском
Автор
2477
Більшість країни накриє негода
Більшість країни накриє негода. Фото pexels.com

Перший понеділок вересня також буде дощовим

Увечері 31 серпня сильна негода накрила Київ та область, перший день вересня також буде складним у синоптичному відношенні. Значну частину країни накриють грози, місцями можливі град та шквали.

Про це попередили в Укргідрометцентрі. У деяких областях оголосили штормове попередження.

Оголошено 1 рівень небезпеки – жовтий

У п’ятницю, 1 вересня, вдень в Україні, окрім західних областей, очікуються грози. В окремих районах центральних та південних областей – град та шквали 15-20 м/с. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 21 до 31 градуса зі знаком "плюс", вночі буде +12 +22 градуси.

Карта погоди на 1 вересня

У суботу, 2 вересня, дощі з грозами перемістяться на захід України, охопивши декілька областей. На решті території без опадів. Температура повітря вдень — 23-30 градусів тепла, вночі прогнозується +11 +19 градусів (у Криму до +20).

Карта погоди на 2 вересня

Неділя, 3 вересня, буде дощовою для мешканців Київської, Житомирської, Вінницької та західних областей, в решті регіонів без опадів, мінлива хмарність. Температура повітря залишатиметься високою: +23+30 у денний час та 11-19 градусів з позначкою "плюс" уночі.

Карта погоди на 3 вересня

У понеділок, 4 вересня, дощі накриють усю країну, окрім Львівської та області та Волині. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до 21-32 градусів вище нуля, а вночі очікується від 12 до 20 градусів тепла.

Карта погоди на 4 вересня

У вівторок, 5 вересня, дощі прогнозуються на півдні, сході, місцями у Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. В інших регіонах сухо, хмарно з проясненнями. Стовпчики термометрів покажуть від +21 до +32 градусів вдень, у нічний час — 12-21 градус вище нуля.

Карта погоди на 5 вересня

Раніше "Телеграф" розповідав, коли чекати похолодання та перших заморозків у вересні. Своїм прогнозом поділився синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.