Герой України загинув, рятуючи побратимів: у 27 він вже мав звання майора

Автор
1340
Георгій Лисенко
Георгій Лисенко

Георгій Лисенко брав участь в обороні Києва, бойових діях в Запорізькій, Луганській і Донецькій областях

Українські захисники та захисниці щодня віддають життя за Україну. Серед них і Георгій Лисенко. Попри юний вік у 27 років він вже мав офіцерське звання майора та показав на війні приклад особистого героїзму своїм підлеглим.

Майор загинув біля Бахмута в листопаді 2022 року. У КНУ ім. Шевченка, Військовий інститут якого закінчив Георгій, повідомили що він викликав вогонь на себе, аби врятувати побратимів. 24 серпня 2023 року йому присвоїли звання Герой України посмертно. Золоту зірку Героя отримала мати загиблого воїна.

Георгій Лисенко отримав звання героя
Георгій Лисенко загинув на Донеччині

Про нього знайому згадують як про "найдостойнішого". "Званням Герой України із врученням ордену "Золота зірка" удостоєний майор Георгій Лисенко. А для нас –Жора з ІМВ. Не знала, що ти загинув, не знала, що ти вже у такому званні, але завжди знала, що ти найдостойніший з нас. Низький тобі уклін за наш захист", — написала знайома захисника Юлія.

На фронті чимало молодих героїв. "Телеграф" розповідав про нацгвардійця, який документи про закінчення навчання отримував вже в окопі під Харковом. Це стало основою для його позивного "Випускник". Хлопець — один з тих, хто тримав оборону Сєверодонецька.