В Одесі та області киснева криза: десятки людей довелося терміново рятувати серед ночі (відео)

Читать на русском
Автор
45 пацієнтів перевозили до іншої лікарні Одеси всю ніч
45 пацієнтів перевозили до іншої лікарні Одеси всю ніч. Фото dumskaya.net

В ОДА кажуть, що кисень закінчився через необов’язкових постачальників, які порушили договір

В Одеському обласному центрі соціально значущих захворювань на Міхновського напередодні, 26 жовтня, закінчився кисень. В результаті життя 45 пацієнтів опинилося під загрозою, і почалося екстрене перевезення людей до інших лікарень серед ночі. Однак і там виникли проблеми, оскільки система електропостачання могла не витримати додаткового навантаження.

Про це повідомили місцеві телеграм-канали та чиновники в облдержадміністрації.

Пацієнтів перевозили до іншої лікарні всю ніч

Відомо, що у зв’язку з критичною ситуацією пацієнтів перевезли до відділення Обласної туберкульозної лікарні на вул. Ядова, проте генератор міг не витримати такої напруги та з обленерго терміново везли додаткове обладнання. На щастя, життю 45 людей уже нічого не загрожує.

В Одесі 45 людей, які на кисні, перевезли до іншої лікарні через НП

Проте на брифінгу директора департаменту охорони здоров’я Одеської обладміністрації Наталії Одарій-Захар’євої виявилося, що проблема не лише у клініці на Міхновського: кисню не вистачає і в області – в Арцизі та Роздільній, де виникли неполадки на кисневих станціях. Через це туди перенаправляють кисень із Одеси.

В ОДА кажуть, що не всі постачальники виконують зобов’язання щодо постачання життєво важливого кисню до лікарень. Саме через це, каже чиновниця, і сталася НП на Міхновського: медики знали, що залишилося 20 балонів кисню і чекали на додаткові від постачальників, проте ті не приїхали.

На момент виходу новини дана проблема у ковідних лікарнях все ще залишається гострою, проте на Одещину ось-ось прибудуть додаткові 30 тонн кисню.

Нагадаємо, основний український завод припинив виробництво кисню, тому його довелося закуповувати у Польщі.