Зв’язки з Трухановим та бізнес у Криму: що відомо про одеського депутата Кисловського, затриманого СБУ

Читать на русском
Автор
21435
Андрій Кисловський поруч із мером Одеси Геннадієм Трухановим Новина оновлена 07 квітня 2024, 22:01
Андрій Кисловський поруч із мером Одеси Геннадієм Трухановим. Фото Facebook

Депутат може бути причетний до державної зради

Служба безпеки України затримала депутата Одеської міськради від партії "Довіряй справам" Андрія Кисловського. Чиновника застали у готелі "Немо", власником якого той і є.

Цікаво, що під час несподіваного візиту СБУ депутат перебував у номері готелю без одягу з дівчиною-трансгендером. Ця пікантна особливість викликала великий інтерес серед користувачів соцмереж — відео затримання тут же розлетілося анонімними телеграм-каналами.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, що відомо про затриманого одеського політика та які секрети в його біографії могли викликати інтерес у правоохоронців.

Бізнесмен, комуніст, прихильник Труханова

Андрій Кисловський народився у жовтні 1978 року в Одесі та здобув першу вищу освіту у 2001 році як "інженер-судновод", проте його першим місцем роботи стала посада юрисконсульта у ТОВ "Паллада".

До 2007 року майбутній депутат працював у різних комерційних структурах, після чого пішов на держслужбу та встиг попрацювати у податковій та юстиції Одеси, поки у 2010 році не став директором юридичного департаменту ТОВ "Нерум".

Втім, як стверджують одеські сайти, насправді це просто прикриття, адже 36% фірми – найбільший пакет, належить матері політика Раїсі Кисловській.

У 2015 році Андрій Кисловський був мобілізований у ЗСУ та служив заступником військкома Приморського району Одеси, а у 2018 році був демобілізований у званні полковника.

Сам Андрій Кисловський займається політикою і був депутатом міськради Одеси чотирьох скликань, два перші з них як член забороненої нині Комуністичної партії України.

Шлях у політиці Кисловський розпочав у забороненій нині компартії України

У 2015 році крісло депутата він зайняв уже як член депутатського об’єднання "Довіряй справам" Геннадія Труханова, що підтримало мера Одеси. У 2019 році була створена партія з аналогічною назвою, яку очолив одеський градоначальник, і вже під її прапорами Кисловський отримав мандат у 2020 році.

Після початку російської агресії депутат повідомив про повернення до лав Збройних сил України, швидше за все вступивши до територіальної оборони.

Бізнес у Росії та ОРДЛО

Хоча офіційно Андрій Кисловський і не має відношення до бізнесу, записаного на його матір, за даними одеських журналістів, депутат володіє не лише власне одеським дельфінарієм "Немо". Насправді це півтора десятки дельфінаріїв, готелів та SPA в Україні, анексованому Криму, Росії, Казахстані, Білорусі та Таїланді.

Серед активів і дельфінарій "Немо", який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку. Він був відкритий у 2009 році і належить ПП "Донецький дельфінарій", власником 100% акцій якого є все те саме ТОВ "Нерум".

При цьому під брендом "Немо" працював дельфінарій і в Києві, правда, у 2017 році був закритий у рамках справи про шахрайство. Столичний дельфінарій фігурував у позові щодо незаконного будівництва.

Офіційно СБУ інформацію про затримання Кисловського не підтверджує, проте джерела "Телеграфа" у спецслужбі натякнули, що причиною слідчих дій міг бути його контакт із ворожим агентом.

Поки ж в Одесі депутати опиняються в скандалі з "полуничкою", чиновники мерії Рівного отримали близько 2 мільйонів гривень премій з початку війни.