Окупанти завдали ракетного удару по базі відпочинку під Одесою (фото та карта)

Читать на русском
Автор
10002
Шум вибуху чули у багатьох районах області
Шум вибуху чули у багатьох районах області. Фото rbc.ru

Хотіли вдарити по мосту через лиман, але схибили

Вранці у понеділок, 16 травня, російські військові завдали ракетного удару по Одеській області, — вкотре вдарили неподалік мосту через Білгород-Дністровський лиман під Одесою. Можна припустити, що міст і був метою удару, але вийшов промах. Постраждало щонайменше троє людей, серед яких дитина.

Фото та деталі поступово публікують місцеві канали у мережі.

Зазначається, що повітряна тривога в Одесі була оголошена о 08:39, після чого буквально за 20 хвилин в області почули кілька вибухів і побачили дим.

Оперативно про війну в Україні читайте у нашому Телеграмі

Пізніше на Білгород-Дністровських каналах офіційно уточнили, що дим видно в районі між станціями Кароліно-Бугаз та Лиманською у Затоці. Варто зауважити, що ця ділянка знаходиться на узбережжі, і в курортний сезон туди з’їжджаються багато відпочиваючих, там одні бази відпочинку.

Карта, куди вдарила ракета під Одесою 16.05.2022
Приблизна ділянка потрапляння на карті

Пізніше в оперативному командуванні "Південь" уточнили: "Внаслідок ракетного удару по Одещині літаками стратегічної авіації, вражено об'єкт туристичної інфраструктури, зруйновано будівлі, спалахнула пожежа. На місці працюють рятувальники та слідчо-оперативна група".

Попередньо постраждали 2 дорослих і важко поранена маленька дитина.

Вибух Одеса сьогодні 16.05.2022
Судячи з диму, "прилетіло" добряче
Вибух Одеса сьогодні 16.05.2022
Масштаби руйнувань поки що не уточнюються
Вибух Одеса сьогодні 16.05.2022
Вибух Одеса сьогодні 16.05.2022
Про загиблих поки що теж нічого не відомо

Варто зауважити, що до цього росія завдавала вже чотири удари по мосту через Білгород-Дністровський лиман, — місцева влада пояснювала, що таким чином противник хоче "відрізати" від решти України великий шматок Одеської області.

Як повідомляв "Телеграф", останнім часом росія пустила в хід старе озброєння, — небезпечніше в експлуатації і набагато менш точне.