Міни в Одесі та касетні снаряди у Миколаєві: військовослужбовці повідомили про небезпеку на півдні

Читать на русском
Автор
1676
Узбережжя Чорного моря надто небезпечні для людей
Узбережжя Чорного моря надто небезпечні для людей. Фото Колаж "Телеграфу"

На південних фронтах ситуація залишається напруженою

Узбережжя Чорного моря в Одесі небезпечне для відвідування, адже через шторм є загроза викидання на берег морських мін.

Про це у неділю, 22 травня, повідомило оперативне командування "Південь".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Нагадуємо про небезпеку відвідування узбережжя — після штормових вітрів імовірний викид морських мін. І традиційно — не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Війна триває навіть у неділю", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у Чорному та Азовському морях корабельні угруповання окупантів намагаються ізолювати райони бойових дій та заблокувати цивільне судноплавство.

Крім того, військовослужбовці повідомили про ситуацію на південних фронтах України. Так, у Миколаївській області було зафіксовано обстріли Широківської громади — через прямі влучання там згоріли будинки, однак обійшлося без постраждалих. Також були обстріли Березнегуватської громади — інформація про потерпілих та ушкодження уточнюється.

Також були обстріли самого Миколаєва, де ворог бив артилерією по житлових кварталах. Чергова серія вибухів у місті прогриміла близько 22:00 22 травня. Міський голова Олександр Сенкевич повідомив, що ворог застосував касетні снаряди.

У Херсонські області ситуація залишається складною, адже вибухи та обстріли зафіксовані в усіх районах. Місцеві жителі повідомляють про мінування мостів та доріг, якими жителі могли б вибратися на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, що узбережжя Чорного моря в Одесі ще дуже не скоро стане знову безпечним для купання — розмінування може зайняти роки. Такий прогноз озвучив радник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Як повідомляв "Телеграф", морські міни також помітили біля берегів Чорного моря у Туреччині та Румунії. В українському МЗС заявили, що росія у такий спосіб займається "морським розбоєм".