Кулеба після розмови з головою Держдепу США похвалився "хорошою новиною"

Читать на русском
Автор
1782
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба. Фото ria.ru

Сторони скоординували позиції України та США щодо подальших переговорів з Росією.

Глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою щодо стримування подальшої російської агресії.

Про це інформує пресслужба Держдепу.

"Я підтвердив непохитну підтримку України з боку США під час сьогоднішньої розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Ми працюємо пліч-о-пліч з Україною, союзниками по НАТО та партнерами, щоб стримати подальшу російську агресію", — прокоментував розмову Блінкен у своєму Твіттері.

У повідомленні Держдепу зазначається, що глави зовнішньополітичних відомств також обговорювали можливі відповіді щодо посилення військового контингенту на кордоні з Україною. Крім того, у США попередили про подальші переговори з Росією і запевнили, що жодної розмови про Україну без її участі не відбуватиметься.

Кулеба за підсумками розмови наголосив, що у НАТО панує атмосфера солідарності з Україною. Це він назвав гарною новиною.

Як повідомлялося раніше, у ніч із 2 на 3 січня президент США Джо Байден провів переговори з українським колегою Володимиром Зеленським. Американський лідер запевнив, що США зберігатимуть підтримку України як у плані протидії російській агресії, так і в питаннях євроатлантичної інтеграції.