Росія хоче офіційно озброїти терористів для війни з Україною: про кого мова

Читать на русском
Автор
1062
Російську зброю завозили в ОРДЛО неофіційно, тепер же можуть почати постачати її відкрито
Російську зброю завозили в ОРДЛО неофіційно, тепер же можуть почати постачати її відкрито. Фото Відкриті джерела

У РФ знову розповсюджують фейки, що вторгнення готує Київ, а не Москва

На тлі загрози вторгнення Росії в Україну в країні-агресорі продовжують дезінформувати своїх громадян, розповсюджуючи інформацію, що нібито Київ готується напасти на РФ та окупований бойовиками Донбас. Останніх РФ навіть вирішила озброїти.

З цією ініціативою — направити зброю бойовикам терористичних угруповань "ЛНР" та "ДНР" — виступив перший віце-спікер Ради Федерації, секретар генради "Єдиної Росії" Андрій Турчак.

За його словами, Росія повинна надати Донбасу "необхідну допомогу у вигляді поставок окремих видів озброєнь для підвищення їхньої обороноздатності і стримування військової агресії, що явно готується Києвом". Подібні фейки розповсюджують і ватажки бойовиків, які готуються "відбивати атаки ЗСУ", які насправді дотримуються Мінських угод, відкриваючи вогонь виключно у відповідь.

Зазначимо, що Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров ініціативу Турчака прокоментував ухильно. Мовляв, якщо Захід "змусить Україну виконувати Мінські домовленості, всі питання відпадуть".

На жаль, режим тиші порушують саме бойовики, що з кожним днем призводить до втрат ЗСУ. Так, 25 січня двоє українських захисників під час обстрілів отримали поранення. Стан одного з них оцінюють як тяжкий.