Нардепам не виплатили "зарплату у конвертах"? Чому Рада насправді може піти на карантин

Читать на русском
Автор
2607
Верховна Рада планує піти на карантин
Верховна Рада планує піти на карантин. Фото telegraf.com.ua

Партія влади не має голосів навіть для прийняття важливих законопроектів

Наступного тижня (31 січня-4 лютого), який у Верховній Раді має бути пленарним, народні депутати можуть піти на карантин.

Офіційно причиною називають велику кількість хворих на коронавірус з числа парламентарів, проте співрозмовники "Телеграфа" говорять і про іншу причину можливої "відпустки".

У прес-службі партії "Слуга народу" заявили, що станом на середу, 26 січня, захворіло 17 депутатів та 45 співробітників апарату Верховної Ради. У самому апараті парламенту "Телеграфу" уточнили, що станом на вечір вівторка хворіло 14 депутатів.

Насправді піти на карантин, як кажуть джерела, хочуть тому, що партія влади не має голосів за важливі законопроєкти, навіть президентські. Наприклад, у вівторок законопроєкти про подвійне громадянство та економічний паспорт не змогли навіть включити до порядку денного.

"Ряд депутатів протестують через невиплати зарплат у конвертах. Не голосують "ахметівські" (через екологічні законопроєкти), навіть "За майбутнє" не всі підтримують. Є й ті, хто полетів (із країни) з метою безпеки, але таких небагато. Якщо влада не зможе мобілізувати голоси на наступний тиждень, то підемо на карантин", — коментує народний депутат не під запис.

Цього тижня Верховна Рада вперше зібралася під куполом після 35 днів перерви з нагоди новорічних свят.

Варто зазначити, що про додаткові "виплати" для нардепів "Слуги народу" йшлося неодноразово, хоча офіційно ні президент, ні лідери політсили цей факт не підтвердили.