"Поступимося Росії Кримом?" Собчак відповіла, чи можливе примирення України та РФ

Читать на русском
Автор
1025
Телеведуча брала участь в ефірі дистанційно
Телеведуча брала участь в ефірі дистанційно. Фото news-r.ru

Журналістка висловилася про перспективи взаємин країн.

Телеведуча та політик Ксенія Собчак вважає, що розв'язати проблему між Україною та Росією за кілька років не вдасться.

"Я не бачу жодних передумов, щоб у Росії щось радикально почало змінюватися", — сказала вона в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Вона висловила жаль, що політична ситуація не зміниться і "славнозвісна стабільність" буде і надалі. Врегулювати буде складно, оскільки "дуже багато дров нарубано, вже є багато жертв з вашого боку, з нашого". Крім загиблих до жертв вона зарахувала також сім’ї, розділені політикою. "Я не думаю, що це можна взяти і швидко пробачити, на превеликий жаль", — зазначила Собчак.

Однією з точок напруги стане питання окупації Криму. На думку Собчак, ні чинний президент Володимир Путін, ні його наступник не зможуть відмовитися від Криму: "у Росії, це назвемо його "приєднання" підтримує велика кількість росіян, і відмова від цього буде вважатися вкрай непопулярним заходом, таким собі політичним самогубством". В Україні також жоден президент не скаже "підемо на компроміс, поступимося Росії Кримом і перевернемо сторінку ".

Собчак про Крим

Нагадаємо, окрім журналістської діяльності, Ксенія є дочкою ексмера Санкт-Петербурга, брала участь у президентських виборах у 2018 році. Вона була присутня в ефірі дистанційно, а також розповіла про відвідання Криму без контролю української митниці.

Раніше "Телеграф" писав, що у Собчак виник конфлікт із виконавцем Сергієм Шнуровим, який вилився у скандал.