Відповідати асиметрично: ексголова РНБО вказав виграшну стратегію по Донбасу

Читать на русском
Автор
Олександр Данилюк
Олександр Данилюк. Фото zaxid.net

Данилюк пояснив, чому Україні краще не застосовувати контрбатарейні системи на Донбасі

Екссекретар РНБО України (2019), колишній міністр фінансів України (2016-2018) Олександр Данилюк вважає, що у випадку загострення на Донбасі Україна має наносити асиметричні удари. Як передає "Телеграф", таку думку він висловив в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" у п'ятницю, 18 лютого.

За словами Данилюка, останніми роками українським бійцям забороняли стріляти у відповідь і навіть створювали фінансову мотивацію, щоби вони не реагували на дії окупантів.

"Це тільки розслаблює армію, — впевнений Данилюк. — Але ж Росія буде провокувати до того часу, поки не відповідати буде неможливо. Відповідати треба".

На думку ексглави РНБО, Україні не варто користуватися контрбатарейними системами, а спробувати піти іншим шляхом у боротьбі з провокаціями ворога. Данилюк пояснює: якщо російські найманці стріляють прямо поруч із дитячими садочками чи школами, то в української сторони, навіть за наявності точних координат, є ризик влучити не в окупантів, а в ту ж школу.

"Відповідь має бути трохи іншою. Ось ми знаємо, де знаходиться скупчення їхніх військ і живої сили, то треба відповідати саме по них. Вони будуть боятися стріляти, бо потім отримають по голові. Тому нам не слід відповідати конкретно, а треба наносити асиметричні удари", — повідомив Данилюк у ефірі.

Як повідомлялося, так званий "генпрокурор ЛНР" Сергій Горенко в п'ятницю ввечері показав, як стріляє з артилерійської установки поблизу Станиці Луганської.