Російська армія використовує заборонене озброєння: відео від британської розвідки

Читать на русском
Автор
2113
У Росії ця техніка знайома під назвою "Солнцепек"
У Росії ця техніка знайома під назвою "Солнцепек". Фото Відкриті джерела

Світова громадськість вважає такі дії воєнним злочином

У російській федерації визнали наявність озброєння типу ТОС-1А на балансі своєї армії, яка воює на території України. Подібні установки заборонені до використання, тим більше коли бої йдуть серед мирних міст і сіл.

Подробиці повідомили у пресслужбі Міністерства оборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.

Росіянам, які цікавляться бойовою технікою, вищезгадані ТОС-1А більш відомі під назвою "Сонцепек". Є інформація, що їх використовували під час обстрілу Тростянця, що на Сумщині, а також за активних військових дій у Запорізькій області.

Зазначимо, що одним із варіантів "наповнення" для "Сонцепека" є термобаричні ракети. У народі можна почути й іншу, менш правильну, але популярнішу назву для боєприпасу — "вакуумна бомба". Такі ракети розпорошують горючу речовину у вигляді аерозолю, після чого газова хмара, що утворилася, вибухає.

Ударна хвиля від подібних боєприпасів є більш серйозною та руйнівною. У розвідці Великобританії наголошують, що використання такого озброєння проти мирного населення є геноцидом та абсолютним військовим злочином.

Нагадаємо, що це далеко не перша спроба російських окупантів бомбардувати українські міста забороненим озброєнням. Раніше ми писали, що Покровськ на Донеччині було обстріляно за допомогою касетних реактивних снарядів.