США назвали повною нісенітницею чергову страшилку росії про Україну

Читать на русском
Автор
1374
Казки про хімзброю поширює російська пропаганда
Казки про хімзброю поширює російська пропаганда

Захід закликає цивілізоване суспільство не вірити російським новинам

Жодних лабораторій, де нібито створюються небезпечні віруси та хвороби, а також інша біологічна зброя, на території України немає і ніколи не було. Все це — винятково пропаганда російської влади і засобів масової інформації, які особливо активізувалися на час війни в Україні.

Із такою заявою виступив офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс.

За його словами, у кремлі спеціально брешуть, що Україна співпрацює зі Штатами, щоб створювати хімічну та біозброю. Більше того, на таку дезінформацію "ведуться" навіть високопоставлені китайські чиновники.

"Ця російська дезінформація — повна нісенітниця, і росія не вперше висуває такі помилкові звинувачення проти іншої країни. Крім того, ці твердження переконливо і багаторазово спростовувалися протягом багатьох років", — наголосив Прайс.

У Держдепартаменті впевнені, що росія використовує будь-які, навіть найсмішніші приводи, щоб виправдатися перед світом за свої військові злочини на території України.

"Саме росія має активні програми створення хімічної та біологічної зброї та порушує Конвенцію про хімічну зброю та Конвенцію про біологічну зброю", — запевняє американський чиновник.

Багато в чому подібні заяви щодо неіснуючих лабораторій російська влада може використати, щоб прикривати свої аналогічні кроки, яких можуть вдатися, намагаючись зламати український опір.

У США закликали цивілізоване суспільство не вірити жодної подібної провокативної новини, яка надходить з росії.

Нагадаємо, що раніше "Телеграф" повідомляв — на Заході не виключають застосування хімізброї проти мирних українців з боку Росії. Українське МОЗ опублікувало перелік правил, як слід діяти при подібній атаці.