Росіяни намагаються прорватися в глиб України з трьох сторін: актуальна карта

Читать на русском
Автор
20013
Обстріл у Харкові
Обстріл у Харкові

Найчастіше спроби безуспішні

Росія все частіше б’є по українських містах здалеку, армія Росії стала більше використовувати бомбардування, запуск ракет з авіації, пересувних ракетних установок. Таку зміну тактики відзначили у США. Було також опубліковано карту руху військ Росії.

Про це повідомляє CNN.

Удари здалеку по житлових районах — спроба подолання проблем, коли за перші два тижні військових дій росіяни не просунулися вперед. Зазначимо, що українське місто Маріуполь їм узяти не вдається і вони обклали його кільцем, розстрілюючи об’єкти мирної інфраструктури, залишивши мешканців без газу, електрики та підвезення продовольства. рашисти також не дають вивезти з обложеного міста жінок та дітей – обстрілюють гуманітарні коридори.

Згідно з картою, наступ росії триває з півдня, сходу і частково півночі країни. Вони підійшли до Харкова, Чернігова, Сум.

Наступ вівся, у тому числі і з боку окупованих Криму та ОРДЛО. На півдні загарбникам вдалося тимчасово просунутися у частині Херсонської та Запорізької областей. З півночі наблизилися до Києва, але дійти до столиці не змогли.

Останнє на ранок 11 березня оновлення інформації Генштабу показує, що ворог та українські війська за останні шість годин суттєво положення не змінили.

Карта наступу росії
Карта руху загарбників

Міста, які тимчасово виявилися захопленими ворогом, не здаються — жителі Мелітополя, Херсона протистоять ворогам, попри репресії. російські солдати займаються мародерством.

"Телеграф" продовжує стежити за військовою ситуацією в країні — щодня ведеться онлайн головних подій. Сьогодні — 16-й день протистояння російським загарбникам.