До путіна літав ще один переговорник від Заходу: стали відомі подробиці

Читать на русском
Автор
11270
Герхард Шредер та володимир путін
Герхард Шредер та володимир путін. Фото dw.com

Про зустріч із президентом росії його нібито попросила українська сторона

Ексканцлер ФРН Герхард Шредер у четвер літав до росії, щоб зустрітися з володимиром путіним. Темою зустрічі стало припинення війни в Україні.

Про це повідомляє Politico.

Шредера пов’язують давні відносини з росією, він зберіг свої керівні посади в таких компаніях, як "Газпром" та "Роснефть", навіть після санкцій Європи через вторгнення в Україну. Його за це серйозно критикували. Як повідомляє видання, Шредер полетів до Москви після розмови з членом української делегації на переговорах із росією. Повідомляється, що це було у Стамбулі.

Джерело видання стверджує, що це була українська ініціатива "подивитись, чи зможе Шредер навести міст для діалогу з путіним". У понеділок Шредер зустрічався з депутатом Рустемом Умеровим, який є членом делегації. Цю зустріч було погоджено з Офісом президента, що підтвердив виданню неназваний український дипломат.

Шредеру нібито дали рекомендації з питань можливих переговорів — про Крим, Донбас, НАТО. Візит Шредера до Москви підтверджує і інстаграм його дружини — вона виклала фото з молитвою на тлі Кремля.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в росії на переговорах зустрілися кривавий диктатор володимир путін і його поплічник самопроголошений олександр лукашенко.