Будуть "військові кроки": МЗС рф відкрито погрожує Швеції та Фінляндії

Читать на русском
Автор
30664
Шведи та фіни стурбовані близькістю агресивністю російського уряду
Шведи та фіни стурбовані близькістю агресивністю російського уряду

Кремлівські політики не надто вміють у дипломатію

Бажання Швеції та Фінляндії стати повноцінними членами НАТО розглядається як "загроза нацбезпеки". Згідно з заявами Міністерства закордонних справ росії, в Москві вже готуються у відповідь військово-технічні "кроки" через подібні рішення сусідніх країн.

Про це йдеться в офіційній заяві російського дипломатичного відомства.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Конкретної інформації про анонсовані "кроки" у Кремлі не дають. Проте попереджають, що вони будуть не лише військово-технічними, а й "іншого характеру". При цьому найбільша претензія у Москви до фінського уряду. Вочевидь, тому, що зі Швецією спільного кордону росія не має.

Так, у МЗС рф підкреслили, що якщо Фінляндія дійсно вступить до НАТО, це обернеться "серйозним збитком" для двосторонніх відносин з росією. Таке рішення назвали "прямим порушенням міжнародно-правових зобов’язань Фінляндії".

Окремо від росіян "дісталося" і НАТО. На думку кремлівських політиків, єдина мета Альянсу — це максимально "підібратися" до російських кордонів.

"Мета НАТО, країни-члени якої наполегливо переконували фінську сторону в безальтернативності членства в альянсі, зрозуміла — продовжити розширення до кордонів росії, створити ще один фланг для військової загрози нашій країні", — підкреслили в офіційній заяві МЗС рф.

Ні Швеція, ні Фінляндія поки що офіційно на такі претензії не відреагували.

Раніше "Телеграф" писав, що свою незгоду з рішенням фінів та шведів стати членами НАТО висловлював і прессекретар путіна дмитро пєсков. Крім цього, він відзначився ще кількома гучними заявами, серед яких і звинувачення Заходу щодо початку війни в Україні.