Після мобілізації в ОРДЛО путін візьметься за Крим? Що розповів Арестович

Читать на русском
Автор
2818
Арестович каже, що на окупованому Донбасі продовжили призовний вік до 65 років Новина оновлена 21 травня 2022, 08:07
Арестович каже, що на окупованому Донбасі продовжили призовний вік до 65 років. Фото slovoidilo.ua

Надсилання жителів окупованих територій на війну — трагедія, вважає експерт

Росіяни намагаються доукомплектувати розбиті підрозділи своєї армії людьми з окупованого Донбасу та Криму. Останніх офіційно поки не закликали, але, за словами радника голови Офісу президента Олексія Арестовича, таємна перевірка вже почалася.

Про це експерт повідомив під час ефіру з Юрією Латиніною, передає "Телеграф".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Арестович каже, що людей із непідконтрольних Україні територій дуже активно залучають до участі у війні. У тому ж ОРДЛО готується третя хвиля мобілізації — із 1 червня.

"Вони збільшили призовний вік до 65 років, вперше жінок починають мобілізувати, — розповідає він. — Це трагедія, бо це громадяни України, як би вони до нас не ставилися".

Жінок на окупованому Донбасі поки не "кидають" у пекло війни бездумно. Мобілізувати хочуть саме представниць потрібних професій — радисток, санітарок, лікарок тощо. Однак це лише означає, що кількість загиблих українців із території ОРДЛО лише збільшиться.

"Спроба мобілізації в Криму теж готується, але поки що потайки", — додає Олексій Арестович.

За його інформацією, наразі проводиться додаткова перевірка особового складу тощо. Такі заходи безпеки застосовуються тому, що кримчани вважаються менш благонадійними, а ще їх бояться.

Все тому, пояснює військовий експерт, що у 2014 році Крим був захоплений надто швидко, проте його готували до цього багато років поспіль. І все ж доля, яку росія "подарувала" жителям півострова — частковий терор, більше прав для росіян або ж "кадировців" — все це не надто підкупило людей, що залишилися в АРК.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, чи складно, на думку Арестовича, провести військове визволення Криму та Донбасу. Найголовнішим у цьому залишається ціна питання, яке Україна готова заплатити.