Україна в Раді безпеки ООН: росія знищує нашу націю - сотні тисяч дітей і більше мільйона дорослих вивезли до рф

Читать на русском
Автор
7905
Декого вивозять із мінімумом необхідних речей або зовсім без них
Декого вивозять із мінімумом необхідних речей або зовсім без них

Особливу увагу в Москві приділяють увазі русифікації маленьких українців

Число насильно депортованих до рф українців з початку повномасштабного вторгнення досягло вже 1,4 млн осіб. Приблизно шоста частина цієї кількості, 230 тисяч осіб — діти та підлітки, які не є повнолітніми. Таким чином, у Москві сподіваються знищити українську націю, спробувавши її колонізувати.

Такі висновки української делегації в ООН були озвучені на відкритих дебатах у Раді безпеки організації 25 травня, передає "Укрінформ".

Чому росії не виграти війну проти України?

За словами радника Постпредства України при ООН Сергія Дворника, росія прямо і не ховаючись, займається викраденням українських громадян. Зараз у списку депортованих — понад 1,4 млн українців, серед яких чимало дітей. Інтерес до попадання в росію малюків — особливо високий серед кремлівських пропагандистів. Таким чином, упевнений Дворник, росія сподівається позбавити України майбутнього, адже немає молодих поколінь, нема, зрештою, і нації.

"Це є сучасним проявом колоніалізму", — прозвучало від українця під час виступу в Раді безпеки ООН.

Варто додати, що величезна кількість людей загалом змушена була виїхати з рідних населених пунктів. Близько 8 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами. Ще близько 6,5 млн перебралися до інших країн, тим самим поповнивши список біженців. Сергій Дворник припускає, що подібний результат — криза біженців — ще раніше входила до планів Москви, як один із інструментів тиску на Україну. Разом з цим він нібито мав стати "успіхом" росіян у війні.

"Росія цілеспрямовано нападає на українське громадянське населення в рамках своєї військової стратегії в стилі нацизму", – резюмував Дворник, нагадавши про сотні вбитих, поранених і постраждалих від рук росіян людей.

Раніше "Телеграф" писав, куди депортованих до рф українців хочуть направити. Спойлер — політики в Кремлі не вигадують нічого нового та оригінального, а використовують "історичне надбання" предків. Так, частина українських громадян потрапить до Сибіру.