У Ердогана знову заговорили про переговори України та росії: подробиці

Читать на русском
Автор
6650
Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан
Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан. Фото Getty Images

Туреччина підтримує територіальну цілісність та суверенітет України

Переговори між Україною та росією, на думку голови МЗС Туреччини Хакана Фідана, є найефективнішим способом припинення війни та усунення загроз. Ба більше, країна заявила про свою готовність провести таку зустріч на своїй території, якщо сторони визначаться з умовами.

Хакан Фідан виступив з цією заявою у пʼятницю, 24 листопада, на відкритті саміту зі стратегічних комунікацій Stratcom Summit 2023, що проходить в Стамбулі. Про це пише "Укрінформ".

"Найефективнішим способом усунення загроз, безсумнівно, є якнайшвидше припинення війни шляхом переговорів… У разі визначення умов, Туреччина може знову прийняти мирні переговори між росією та Україною", — зауважив міністр.

Хакан Фідан наголосив на тому, що Туреччина надає політичну та стратегічну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, включаючи Крим.

У питанні війни в Ізраїлі, міністр наголосив на тому, що повинно бути досягнуто повне припинення вогню, а до Гази має надійти допомога.

"Ми ведемо інтенсивну дипломатію на основі рішення про створення двох держав. У наших ініціативах і переговорах ми спостерігаємо, що єдиним рішенням ізраїльсько-палестинської проблеми є створення незалежної палестинської держави зі столицею Східним Єрусалимом", — сказав Хакан Фідан.

Також міністр нагадав про те, що Туреччина висловила готовність бути гарантом у досягненні домовленостей між Палестиною та Ізраїлем.

Нагадаємо, як писав "Телеграф", міністр іноземних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс зауважив, що зволікання з наданням Україні зброї та боєприпасів може призвести до ситуації, у якій єдиним варіантом будуть переговори з рф.