Як вирішити проблему дефіциту палива – експерт запропонував свій варіант

Читать на русском
Автор
4283
Українцям пропонують перейти на спиртовий бензин
Українцям пропонують перейти на спиртовий бензин. Фото Відкриті джерела

За словами експерта, це рішення допоможе заощадити до 20% палива в країн.

В умовах паливної кризи в Україні, що триває з квітня, економічний експерт Олексій Кущ запропонував свій рецепт виходу з ситуації шляхом будівництва на Західній Україні великої кількості невеликих заводів з виробництва біопалива. Остання обставина дасть країні необхідне їй паливо і зробить його виробництво безпечнішим від влучання російських ракет.

Про це експерт розповів виданню "Головком".

"Біопаливо можна додавати в звичайний бензин і тим самим сильно економити на паливі. Економія може становити 20%. Саме стільки біопалива можна додати в бензин. Також я думаю, що місцевій владі та уряду в цілому слід подумати про переведення значної частини громадського транспорту наших міст, де це можливо, на електричний. Я маю на увазі тролейбуси та трамваї. Це також буде великою справою у вирішенні проблеми економії палива", — вважає експерт.

На даний момент спиртовий бензин, що виробляється в Україні приблизно на 4 мережах АЗС, не користується особливим попитом автовласників через малу різницю в ціні з традиційним паливом та складнощами з дотриманням технології його виробництва та контролю якості.

В основному даний вид альтернативного палива беруть коли немає можливості придбати більш традиційне через його відсутність.