Як правильно знімати та передавати показники лічильника води: докладна інструкція

Читать на русском
Автор
Передавати показники лічильників потрібно щомісячно
Передавати показники лічильників потрібно щомісячно. Фото Ілюстративне фото

Передати показники лічильника можна не виходячи з дому

Щоб уникнути боргів за комунальними платежами, потрібно вчасно знімати та передавати показники лічильників. Це стосується всіх послуг, зокрема води.

На порталі НВ розповіли, коли потрібно передавати показники лічильників за воду та як їх передавати оператору. Якщо цього не робити регулярно, може загрожувати відключення води.

Знімати показники лічильників холодної та гарячої води потрібно щомісяця до 28 числа. Щоб правильно зняти їх, потрібно переписати цифри з циферблата лічильника. Якщо в будинку встановлено роликовий прилад зі шкалою з 8 цифр, останню потрібно округлити у велику сторону. Ці цифри означатимуть кількість кубометрів води, використаних протягом місяця.

Потім це значення потрібно помножити на поточний тариф за послуги водопостачання та водовідведення. Варто пам’ятати, що для кожного населеного пункту діє свій тариф.

Як передати показання лічильника води

Передати показання лічильника води можна кількома способами:

  • за телефоном контакт-центру (044) 202-0202;
  • в особистому кабінеті;
  • на сайті;
  • за допомогою Viber-бота;
  • за допомогою Telegram-бота у додатку;
  • у центрах комунального сервісу (ЦКС) за телефоном 247-40-40, а також у центрах обслуговування споживачів Київводоканалу (ЦОП);
  • записати свідчення у відповідній графі платіжного повідомлення під час оплати у банківських установах.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як правильно знімати показники газового лічильника. Українцям також озвучили терміни, у які потрібно передавати показники.