Усікнення глави Іоанна Предтечі або Головосіка: гарні листівки та привітання

Читать на русском
Автор
3676
Усікнення глави Іоанна Предтечі – важливе церковне свято
Усікнення глави Іоанна Предтечі – важливе церковне свято. Фото Freepik

За старим церковним календарем свято відзначається 11 вересня

Однією з важливих дат у церковному календарі цього місяця є Усікнення глави Іоанна Предтечі. Християни східного обряду шанували свято 11 вересня. Однак у зв’язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар 1 вересня в 2024 році дата переноситься на 29 серпня.

У народі цей день називають Головосіка. Віряни шанують 11 вересня пророка, який передбачив народження Христа і хрестив його у водах річки Йордан. У переказах описується, як Іоанн Хреститель загинув мученицькою смертю: він виступив проти царя Ірода, потрапив за ґрати, а згодом був позбавлений голови (звідси назва свята Головосіка).

У понеділок 11 вересня 2023 року Усікнення глави Іоанна Предтечі відзначається за старим стилем. Цього дня ви можете надіслати близьким привітання у картинках з добрими побажаннями здоров’я, миру, щастя та божої допомоги.

З Днем усічення глави Іоанна Предтечі: картинки

Усікнення глави Іоанна Предтечі листівка
Усікнення глави Іоанна Предтечі привітання
Усікнення глави Іоанна Предтечі листівка
Усікнення глави Іоанна Предтечі листівка
Усікнення глави Іоанна Предтечі привітання

"Телеграф" розповідав, що народне свято Іван Пісний (ще одна назва Головосіка) пов’язане з безліччю заборон. У цей день люди звертаються до святого Іоанна Предтечі, щоб попросити полегшення від головного болю.