Усікнення голови Іоанна Предтечі: що заборонено робити 11 вересня

Читать на русском
Автор
10696
Народне свято Іван Пісний пов’язаний із безліччю заборон Новина оновлена 11 вересня 2023, 06:56
Народне свято Іван Пісний пов’язаний із безліччю заборон. Фото gulkevichi.com

Іоанн Предтеча допомагає всім, хто збився зі шляху

У понеділок, 11 вересня 2023 року, із християнською традицією за церковним календарем важлива подія — це день, коли відзначається Усікнення голови Іоанна Предтечі. У народі він відомий як "Іван Пісний". Святий Іоанн був самітником, що веде життя у суворій помірності, і в його день пам’яті обов’язково дотримується суворого посту.

Люди звертаються до святого Іоанна Предтечі, щоб попросити полегшення від головного болю. Він також допомагає тим, хто зазнає труднощів у сімейних стосунках, вихованні дітей та прийнятті складних рішень.

Для захисту від нечистих сил 11 вересня нашими предками застосовувалося спеціальне коріння та трави, зібрані на Івана Пісного. Вони використовувалися у різних ритуалах. Перед входом у будинок було традицією закопувати мак із його насінням, щоб забезпечити захист від впливу відьом та злісних людей.

Християни східного обряду шанували свято 11 вересня. Однак у зв’язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар 1 вересня у 2024 році дата переноситься на 29 серпня.

Що не можна робити 11 вересня

  • Відмовляти в милостині — зненацька настане бідність.
  • Об'їдатися, вживати алкогольні напої — до хвороб та раптових каліцтв.
  • Використовувати гострі та колючі предмети — можна отримати травми.
  • Носити червоний одяг, який нагадує колір крові – до неприємностей.

Раніше ми писали, що погода в Україні у вересні 2023 року здивує мешканців країни. Прогноз погоди на вересень "Телеграфа" озвучив кандидат географічних наук, український синоптик Ігор Кібальчич.