Найчастіші помилки у приготуванні картопляного пюре: вбивають смак страви
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ці помилки в приготуванні картопляного пюре, напевно, робили і ви.
Існує багато різних способів приготування картоплі і, безумовно, кожен знайде безліч шанувальників. Так, одні люди більше люблять хрустку печену картоплю із золотистою скоринкою, інші ж м’яке і ніжне пюре. Однак навіть у такої, здавалося б, простої страви є свої секрети приготування.
Сайт vazhnoznat.com перерахував найпоширеніші помилки у приготуванні картопляного пюре, які псують його смак та роблять страву неїстівною.
Помилка 1. Неправильний сорт картоплі. Якщо використовувати для приготування пюре картопля з низьким вмістом крохмалю, то блюдо вийде з нелюбими всіма твердими грудочками. Для приготування пюре потрібно брати сорт картоплі, де міститься 13 і більше відсотків крохмалю. Така картопля швидко розварюється і її легко товкти.
Помилка 2. Класти картоплю у каструлю з холодною водою. В цьому випадку весь крохмаль, що міститься в картоплі, повністю розварюється. Очищену та нарізану картоплю слід відправляти тільки в киплячу воду, інакше її смак буде слабким і приглушеним.
Помилка 3. Солити картоплю на самому початку приготування. Картоплю необхідно солити виключно за кілька хвилин до кінця варіння. Це впливає на текстуру страви: так вона виходить м’якшим і смачнішим.
Раніше "Телеграф" розповідав, як запекти курку, щоб вона вийшла суперсоковою та хрусткою.