Як приготувати домашню сметану всього за годину: потрібно лише два інгредієнти

Читать на русском
Автор
34209
Сметана краще за інших молочних продуктів засвоюється організмом
Сметана краще за інших молочних продуктів засвоюється організмом

Сметана за цим рецептом трохи втрачає корисні властивості, зате зберігається довше.

Жодна магазинна сметана не зрівняється з домашньою, приготовленою своїми руками. Щобільше, так вона не тільки смачніша, а й корисніша. Якщо ви любитель поласувати сирниками або варениками зі сметанкою, пропонуємо вам приготувати "соус" самостійно. Все, що вам потрібно, це година часу і два доступні інгредієнти.

Рецептом домашньої сметани поділився портал "Так просто".

Домашня сметана: рецепт

Складові:

  • 1 л. молока
  • 3 ст. закваски

Спосіб приготування:

  1. У літрову банку налийте молоко жирністю 3,5 або 4,5%. Поставте банку в каструлю, на дно якої покладіть махровий рушник. Після цього налийте в каструлю воду так, щоб вона покривала майже всю банку з молоком.
  2. Доведіть воду до кипіння. Слідкуйте, щоб молоко теж підігрілося, але не закипіло.
  3. Після цього дістаньте банку з каструлі і охолодіть її до кімнатної температури. І додайте в молоко 3 ст. л. закваски. Перемішайте суміш і залиште під кришкою на 45 хвилин остигати.
  4. Процідіть отримане через марлю та готове.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пиріжки, які не черствітимуть.